Loviisan seudun koirat ry➤   LOVIISAN seudun koirat ry on Loviisan alueella toimiva Suomen Kennelliiton alainen koirajärjestö.


Omaksi yhdistyksekseen Loviisan seudun koirat ry perustettiin tai oikeammin erkani vuonna 1988, jota ennen se toimi Porvoon palveluskoirat ry:n alajaoksena.
Jo perustajajäsenten kirjaama toimintatarkoitus pätee seuramme toimintaan tänäkin päivänä.
"Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kenneltoimintaa, koira-
harrastusta sekä koiramyönteistä asennetta yleisön keskuudessa järjestämällä
koulutus-, valistus- ja esitelmätilaisuuksia, antamalla opetusta ja neuvoja
jäsenille, sekä järjestämällä kokeita ja näyttelyitä."

Vuosien varrella Loviisan seudun koirat ry:n lajistoon on kuulunut mm. tottelevaisuus-, agility- ja näyttelykoulutuksia sekä palvelus- ja luolakoiratoimintaa. Nykyisin seuramme koulutustarjonnasta löytyy sekä kilpailu- että arkitottelevaisuuskursseja, eritasoisia agilityryhmiä, luolatreenejä ja ajoittain myös näyttely- ja muuta koiratoimintaa.

Kurssien ja koulutusten lisäksi yhdistys on järjestänyt ja järjestää nykyisinkin erilaisia tapahtumia - tällaisia ovat esimerkiksi ajoittaiset match show't. Erityisenä perinteenä seurassamme tunnetaan kuitenkin agilityn ystävyysottelu, joka käydään Loviisan seudun koirat ry:n ja Porvoonseudun koiraharrastajat ry:n jäsenten kesken joka syksy, ja tapahtuman järjestäjänä toimii kumpikin seura aina vuorovuosina.

Yhdistys on tarkoitettu kaikille koiraharrastajille koiran rodusta tai koosta riippumatta. Tervetuloa mukaan iloisten hännänheiluttajien, Loviisan seudun koirien, riveihin!